Afghanska poliser dödade i attacker

Poliserna överfölls när de var ute på patrull. (TT)


Tolv afghanska poliser dödades i strider med islamistgerilla i helgen. Poliserna, som fanns i provinsen Herat för att skydda ett vattenkraftverk, överfölls när de var ute på patrull. Även två islamister dog i eldstriden.

När 20 poliser kom till samma plats dagen efter så överfölls de åter av gerillagruppen. Den gången varade eldstriden ett helt dygn och en av dem dödades innan de övriga kunde fly.

De lokala myndigheterna uppger att islamistrebellerna leds av en man som heter Ghulam Mustafa - en före detta motståndsman mot den sovjetiska ockupationen som nu gått över till talibanerna.

Mustafa själv förnekar dock alla band till talibanerna och säger att hans män bara agerade i självförsvar.

Afghanistan skakas av ett våldsamt uppror som leds av resterna av den talibanregim som störtades av USA när de invaderade landet i slutet av 2001.

Upproret har växt den senaste tiden och talibanerna tros få stöd av islamister från andra delar av världen. Narkotikahandlare och andra brottslingar som tjänar på kaoset antas också elda på konflikten.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.