Löjtnant Gunnar Andersson, 31, och kapten Johan Palmlöv, 28.
Löjtnant Gunnar Andersson, 31, och kapten Johan Palmlöv, 28.

Han mördade Afghanistansvenskarna

Det här är "polisen" som sköt ihjäl de svenska officerarna kapten Johan Palmlöv och löjtnant Gunnar Andersson i Afghanistan.


MASAR-E SHARIF. Nematullah son Baro Dad heter han. Mannen som i en liten by utanför Masar-E-Sharif avlossade ett par dödande skottsalvor mot kapten Johan Palmlöv, löjtnant Gunnar Andersson och deras afghanske tolk.

- Fienden utnyttjar ungdomar och får dem att infiltrera polisen, säger polischef Sardar Mohammed Sultani till Expressen.

Nematullah son Baro Dad kommer från den närliggande byn Balkh och kände polischefen på polisstationen. Baro Dad var ofta där iklädd polisuniform, men var inte registrerad som polis.

Den unge mannen tros vara utskickad självmordsterrorist av talibanrebellerna.

- Mycket talar för att han var där för att spränga hela polisstationen och att attacken mot svenskarna bara var en slump, säger polischef Sultani till Expressen.

Ytterligare tre poliser är gripna och förhörs om sin eventuella inblandning i attentatet.

Nematullah son Baro Dads pappa har varit gripen men är nu försatt på fri fot.

- Han tyckte inte ens om sin son. Trots att pappan är mycket gammal hjälpte han aldrig till med att skaffa mat till hemmet, säger Sultani.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.