- Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix

"Microsoft går för långt mot piraterna"

Microsoft får kritik för att gå för hårt fram i sitt antipiratarbete.


Microsoft släpper inom kort en uppdatering av Windows 7 som kontrollerar om operativsystemet är en piratkopia eller inte.

Något som får organisationen People For Internet Responsibility (PFIR) att rasa.

– Microsofts nya tillvägagångssätt är bortom all rim och reson, även för lagliga användare. Microsoft kommer nedgradera användarnas Windows till piratstatus om företaget endast misstänker att det handlar om en piratkopia. Detta kommer att ske genom att Windows 7 kommer att anropa Microsofts servrar var tredje månad så länge Windows 7 är installerat på en viss dator, säger Lauren Weinstein, som varit med och grundat PFIR, enligt IDG.

Uppdateringen i Windows 7 kommer att känna igen mer än 70 olika piratmetoder som används i olagliga kopior och datorn kommer att kontrolleras kontinuerligt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.