Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Australien säger nej till Actaavtalet

- 11/03/2010, 16:47 -
Den australiska regeringen tänker inte tvinga medborgarna att strippa på grund av Actaavtalet.

Den australiska regeringen tänker inte tvinga medborgarna att strippa på grund av Actaavtalet.

Rick Rycroft/AP/Scanpix

Den australiska regeringen tänker inte ändra på några lagar på grund av Actaavtalet.

CANBERRA. En talesman för Australiens utrikes- och handelsdepartement säger i ett uttalande att landet inte har för avsikt att ändra på dess nationella lagstiftning för att leva upp till de krav som ställs i det hemligstämplade internationella Actaavtalet.

Av de senast läckta dokumenten från Actaförhandlingarna framgår att flera förhandlingsparter kräver att internetoperatörer ska tvingas lämna ut uppgifter om kunder som kan ha gjort sig skyldiga till brott mot upphovsrätten.

- Målet är att uppmuntra internetoperatörer att avskräcka kunderna från att ägna sig åt piratkopiering på internet, säger en talesperson för australiska UD till iTnews.

Men det kräver ingen förändrad lagstiftning i Australien, menar talespersonen.

- Australien har redan en hög standard vad gäller skydd för IP-nummer som många andra ännu inte lever upp till och vi söker en bred överenskommelse. Regeringen tänker inte förändra våra inrikes lagar på grund av Acta, säger talespersonen.