Tisdag 22 Jun
Stockholm

Först på månen? Det var Buzz Lightyear

Brittiska skolelever tror att Buzz Lightyear från Toy Story var först på månen.
1 av 4
Brittiska skolelever tror att Buzz Lightyear från Toy Story var först på månen. Foto:
Eller den brittiske företagaren och äventyraren Richard Branson.
2 av 4
Eller den brittiske företagaren och äventyraren Richard Branson. Foto:
Många gissar annars på Luke Skywalker från Starwars.
3 av 4
Många gissar annars på Luke Skywalker från Starwars. Foto:
När det i själva verket var astronauten Neil Armstrong.
4 av 4
När det i själva verket var astronauten Neil Armstrong. Foto: Nasa

En av tio brittiska skolelever tror att Toy Story-figuren Buzz Lightyear - och inte Neil Armstrong - var först med att beträda månens yta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Vem var första människan på månen? Enligt många konspirationsteoretiker ingen alls. Månfärden är en bluff menar de. Men de brittiska skoleleverna vet bättre.

En av tio elever tror att det var den tecknade figuren Buzz Lightyear från filmen Toy Story och inte den amerikanske astronauten Neil Armstrong som tog det där berömda första "lilla steget för människan, men stora steget för mänskligheten".

Det rapporterar London Telegraph, som återger en undersökning med 1 000 deltagande skolelever, genomförd av bland andra doktor Pam Waddell på Birmingham Science City.

– Några av svaren sprider visserligen ett leende över läpparna, men de visar också att skolelever inte har samma koll på vetenskapshjältar som på idrotts- eller musikstjärnor, säger hon till London Telegraph.

Buzz Lightyear kan man möjligen förstå. Nummer två att beträda månens yta var nämligen astronauten Buzz Aldrin. Liksom att många elever gissade på cyklisten Lance Armstrong.

Ett mer uppseendeväckande svar är möjligen Luke Skywalker från filmeposet Star Wars. Eller den brittiske mångmiljonären, Virginentreprenören och äventyraren Richard Branson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela