- Foto: AP/Scanpix

Storbritannien utvisar israelisk diplomat efter Dubaimord

Storbritanniens utrikesminister David Milliband pekar ut Mossad som ansvarigt för mordet på Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh i Dubai.


LONDON. Storbritannien tillkännagav i dag att man utvisar en israelisk diplomat efter att den israeliska underrättelsetjänsten förfalskat brittiska pass i samband med mordet på Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh på ett hotell i Dubai.

Den brittiske utrikesministern, David Miliband gjorde under tisdagseftermiddagen inför parlamentet klart att Israel med förfalskandet utlöst en diplomatisk kris mellan de båda länderna.

– Vi tror att de mixtrade med våra pass och vi menar att det måste få konsekvenser, sa en talesperson för regeringen tidigare under dagen till Guardian.

David Miliband sa i sitt anförande inför parlamentet att en konsekvens kommer brittiska UD att se över sina råd till britter som vill resa till Israel och att man kommer att skynda på övergången till biometriska pas för att förhindra framtida förfalskningar.

Han tillade också att en israelisk diplomat har ombetts att lämna landet.

– En polisutredning har visat att det finns överväldigande skäl att tro att Israel bär ansvaret för mordet, sa David Miliband.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.