Tisdag 3 Aug
Stockholm

Storbritannien utvisar israelisk diplomat efter Dubaimord

Storbritanniens utrikesminister David Milliband pekar ut Mossad som ansvarigt för mordet på Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh i Dubai.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Storbritannien tillkännagav i dag att man utvisar en israelisk diplomat efter att den israeliska underrättelsetjänsten förfalskat brittiska pass i samband med mordet på Hamasledaren Mahmoud al-Mabhouh på ett hotell i Dubai.

Den brittiske utrikesministern, David Miliband gjorde under tisdagseftermiddagen inför parlamentet klart att Israel med förfalskandet utlöst en diplomatisk kris mellan de båda länderna.

– Vi tror att de mixtrade med våra pass och vi menar att det måste få konsekvenser, sa en talesperson för regeringen tidigare under dagen till Guardian.

David Miliband sa i sitt anförande inför parlamentet att en konsekvens kommer brittiska UD att se över sina råd till britter som vill resa till Israel och att man kommer att skynda på övergången till biometriska pas för att förhindra framtida förfalskningar.

Han tillade också att en israelisk diplomat har ombetts att lämna landet.

– En polisutredning har visat att det finns överväldigande skäl att tro att Israel bär ansvaret för mordet, sa David Miliband.

Kommentera
Kopiera länk
Dela