Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Släktingar till bombman gripna

- 04/01/2009, 05:31 -

Fadern och brodern har erkänt brott.

BAGDAD. Irakiska myndigheter grep på lördagen fadern och brodern till den man som misstänks ha dödats minst 23 personer i en självmordsattack vid ett klanmöte söder om Bagdad.

Händelsen, den dödligaste attacken i Irak på veckor, speglar den ökade roll som klaner spelar i irakisk politik inför provinsvalen senare denna månad.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om hur bombmannen slog till mot en fest som hölls i syftet att att ena medlemmar av släkten Qaraghouli, varav många bor i byn Qaraghoul söder om Bagdad. Familjemedlemmar var inbjudna från även andra delar av landet och politiska kandidater deltog.

Bilder från platsen visade en förstörd trädgård hemma hos klanledaren Sheikh Mohammad Abdullah Saleh. Lik och kroppsdelar låg utspridda bland plaststolar som placerats ut för fest.

Enligt en talesman för armén har fadern och brodern till gärningsmannen erkänt sig skyldiga till medhjälp, skriver TVNZ.

Inslag: Begravning och intervju

Skrivet av: