1 av 3
- Foto: Mikhail Metzel/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: ALIK KEPLICZ/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Mikhail Metzel/AP/Scanpix

Kaczynskis kropp hemma igen

Stoftet återfört till Polen.


Den döde polske presidenten Lech Kaczynski är tillbaka i Polen. Stoftet av Kaczynski fördes på söndagen från Ryssland till Warszawa och togs emot av presidentens tvillingbror Jaroslaw Kaczynski, tillförordnade presidenten Bronislaw Komorowski och premiärminister Donald Tusk.

Rysslands premiärminister Vladimir Putin deltog i en avskedsceremoni innan Kaczynski återfördes till sitt hemland, skriver DNA.

Klockan 12.00 på söndagen inleddes två tysta minuter i Polen för att hedra de 96 döda i flygolyckan.

Samtidigt har en rysk utredare konstaterat att det polska presidentplanet inte hade några tekniska problem. Planets svarta lådor har förts till Moskva för att granskas av både ryska och polska experter.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.