1 av 2
- Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix

Mexikos värsta drogkarteller går ihop

Rivalerna enas för att slå ner en tredje part.


Två av Mexikos allra största och mest kraftfulla narkotikakarteller har slagit sig samman för att besegra en tredje rival. Det är Gulf- och La Familia-kartellerna som slutit fred, åtminstone tillfälligt, för att ta sig an den så kallade Zetasgruppen.

Zetasgruppen arbetade inledningsvis som yrkesmördare för Gulf-kartellen och har gjort sig kända för att hugga huvudet av sina offer. Nu har de vuxit sig för starka, varför de övriga grupperna går ihop i kampen emot dem.

Våldet väntas nu eskalera i det redan mycket konfliktdrabbade landet. Sedan 2006 har fler än 18 000 dödats i det mexikanska knarkkriget. 40 000 soldater har posterats i gränsområden för att slåss mot knarkkartellerna.

Gulf och La Famlia meddelade själva att de gått samman via banderoller där de skrev att det skulle bekämpa Zetas och uppmanade Mexikos president Felipe Calderon att dra tillbaka sina trupper, skriver BBC.

Knarkkartellerna har själva uppmanat familjer att hålla sig inomhus framöver i och med att våldet kommer att bli än mer närvarande.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.