Det är tuffa tider för Benedict XVI. En biskop i Mexico skyller Katolska kyrkans övergrepp på internet och teve.
Det är tuffa tider för Benedict XVI. En biskop i Mexico skyller Katolska kyrkans övergrepp på internet och teve. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Biskop skyller övergrepp på internet och teve

Biskop Felipe Arizmendi har möts av upprörda protester efter det att han menade att internet och teve har gjort det svårt för präster att leva i celibat och respektera barn.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

MEXICO CITY. Pedofiliskandalen inom den Katolska kyrkan blir allt djupare. Den mexikanska biskopen Felipe Arismendi går nu ut och skyller övergreppen på internet och teve.

– Med så mycket erotik i samhället är det inte lätt att leva i celibat eller att respektera barn, säger biskopen och fortsätter:

– Nu är det så mycket porr på internet och teve att det är väldigt svårt att vara kysk, säger biskopen, enligt Sky News.

Biskopens kontroversiella uttalanden kom strax innan Påven Benedict XVI anlände till Malta för att möta barn som utsatts för sexövergrepp inom kyrkan.   

– Det är uppenbart att när det generellt är en sexuell frigörelse i samhället även blir fler fall av pedofili, tillade biskopen, enligt Sky News.

Arismendis syn på pedofiliskandalen har mött en storm av protester, bland annat från Mexcan Association fo Sexual Health.

– De som har rent samvete i kyrkan borde sätta stopp för dessa absurda uttalanden, säger gruppen i ett pressmeddelande, enligt Sky News.

/
/
/
/
/
/
/
/
/