Det är tuffa tider för Benedict XVI. En biskop i Mexico skyller Katolska kyrkans övergrepp på internet och teve.
Det är tuffa tider för Benedict XVI. En biskop i Mexico skyller Katolska kyrkans övergrepp på internet och teve. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Biskop skyller övergrepp på internet och teve

Biskop Felipe Arizmendi har möts av upprörda protester efter det att han menade att internet och teve har gjort det svårt för präster att leva i celibat och respektera barn.


MEXICO CITY. Pedofiliskandalen inom den Katolska kyrkan blir allt djupare. Den mexikanska biskopen Felipe Arismendi går nu ut och skyller övergreppen på internet och teve.

– Med så mycket erotik i samhället är det inte lätt att leva i celibat eller att respektera barn, säger biskopen och fortsätter:

– Nu är det så mycket porr på internet och teve att det är väldigt svårt att vara kysk, säger biskopen, enligt Sky News.

Biskopens kontroversiella uttalanden kom strax innan Påven Benedict XVI anlände till Malta för att möta barn som utsatts för sexövergrepp inom kyrkan.   

– Det är uppenbart att när det generellt är en sexuell frigörelse i samhället även blir fler fall av pedofili, tillade biskopen, enligt Sky News.

Arismendis syn på pedofiliskandalen har mött en storm av protester, bland annat från Mexcan Association fo Sexual Health.

– De som har rent samvete i kyrkan borde sätta stopp för dessa absurda uttalanden, säger gruppen i ett pressmeddelande, enligt Sky News.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.