- Foto: Vincent Yu/AP/Scanpix

Spänt läge mellan rödskjortor och militär

Stämningen är mycket spänd i demonstrationernas Bangkok.


BANGKOK. Efter en natt som präglats av mindre sammandrabbningar, närvaro av militärhelikoptrar och fyrverkerier är stämningen mycket spänd mellan demonstranterna, de så kallade rödskjortorna, och den thailändska militären, uppger BBC.

Premiärminister Abhisit Vejjajiva har tillsammans med arméchefen Anupong Paojinda poängterat att de vill förhandla fram en fredlig lösning på protesterna. Men det har hela tiden hållt dörren stängd för nyval, trots att rödskjortorna säger att det är deras enda krav.

Samtidigt säger militäre talesmannen Sunsern Kaewkumnerd att tiden att flytta på sig snart rinner ut för demonstranterna.

– Om vi slår till finns risk att oskyldiga skadas. Men går vi in gör vi det för att försöka arrestera ledarna, säger han enligt BBC.

I de norra delarna av Thailand har ett antal demonstrationer till stöd för rödskjortorna anordnats under de senaste dygnen och för demonstranterna är lösningen självklar.

– Det enklaste sättet är att upplösa parlamentet så går vi hem, säger Weng Tojirakarn, en av protestledarna, enligt BBC.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!