Det nya fartyget Rachel Corrie.
Det nya fartyget Rachel Corrie.

Rachel Corrie på väg mot Gaza

Ett nytt irländskt fartyg är på väg mot blockadutsatta Gazaremsan - trots att Israel hotat med ny bordning.


MEDELHAVET. Det irländska fartyget Rachel Corrie - döpt efter en amerikansk aktivist från International Solidarity Movement, ISM, som dog när hon blev överkörd av en israelisk bulldozer på Gazaremsan 2003 - håller ännu stadig kurs mot Gaza.

Fartyget beräknas vara framme klockan åtta på lördag morgon.

Rachel Corrie var en del av den ursprungliga Gazaflottan, men hamnade i bakvatten. Sedan i måndags är hon åter på kurs.

Det rapporterades tidigare om att fartyget hade vänt - men nu bekräftar organisationen Free Gaza Movement att hon ännu är på väg.

– De är 24 mil från Gaza och de borde vara framme i morgon bitti. De befinner sig nu cirka 129 kilometer från den plats där den första stormningen ägde rum, säger Martin O'Quigley från den irländska Palestinarörelsen till Guardian.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Längsta svackan på Wall Street sedan oktober

Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.