Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Könsstympning mer populärt

Nyheter | 24/09/2008 15:08

Det blir alltmer populärt att skönhetsoperera snippan.

– De flesta operationer görs i den privata sektorn och det är helt oreglerat, sa professor Cardozo.

Under en konferens i Montreal, Kanada, gick professor Linda Cardozo – från Kings College-sjukhuset i London – ut med att det fanns för lite information för kvinnor som vill operera sitt könsorgan.

Det har blivit alltmer populärt bland kvinnor att ”försköna” underlivet genom operation. Mest populärt är en förminskning av blygdläpparna – det kan vara för att de upplevs som besvärande – men i de allra flesta fall är skälen estetiska. De passar helt enkelt inte in i idealbilden av hur en kvinnas kön ska se ut. Vilket kan låta märkligt med tanke på att de alla ser olika ut.

Tyvärr finns det alltför lite forskning på konsekvenserna av sådana operationer – i alla fall i förhållande till hur populära de är.

I medicinska databaser kunde man bara finna hundra referenser till artiklar om vaginala skönhetsoperationer. Medan en enkel googling på ämnet gav 45 000 träffar.

Skrivet av: