Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skola inför kjolförbud för att stoppa övergrepp

- 14/06/2010, 19:56 -

SERGIO AZENHA/AP/Scanpix

Barnen omedvetna om vilka signaler de sänder ut?

HARROGATE. Flickor under 15 år ska inte längre få bära kjol som en del av skolunuformen. Anledningen - de ska skyddas från eventuella övergrepp. Kjolen anses nämligen riskera att provocera potentiella gärningsmän varför plagget nu bannlyses för de yngre flickorna på St Aidans CE High School i Harrogate i England.

"Mycket små barn, och än värre barn med behov av särskilt stöd, är uppenbarligen helt omedvetna om vilka signaler de sänder ut" skriver skolan på sin hemsida.

Flickor fyllda 15 år kommer dock att tillåtas att bära kjol till skolan, så länge den inte är kortare än 7,5 centimeter ovanför knät. Men skolan är mån om att också de är vaksamma med hur de går klädda.

– Det behövs inte mycket fantasi för att förstå att hur och i vilka situationer de här barnen utsätter sig för risker, säger skolan i ett uttalande, enligt Daily Mail.

Skolan i Harrogate hör till de högpresterande skolorna i området och har sammanlagt 2000 elever.