Fredag 7 Okt
Stockholm

Kastades av plan: "Ge plats åt fet tonåring"

1 av 2
Filmregissören Kevin Smith tvingades tidigare i år hoppa av ett Southwest Airlines-plan - för att han var för fet.
2 av 2
Filmregissören Kevin Smith tvingades tidigare i år hoppa av ett Southwest Airlines-plan - för att han var för fet. Foto: Bruce Gilbert/AP/Scanpix

En smal passagerare beordrades av ett fullsatt flygplan för att en överviktig 14-åring skulle få bre ut sig över två platser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LAS VEGAS. En kvinna var på väg från Las Vegas till Sacramento i USA. Men väl ombord på flygbolaget Southwest Airlines flight fick hon veta att hon inte var välkommen.

– Jag häpnade, säger hon.

Anledningen: Kabinpersonalen ville inhysa en gravt överviktig 14-årig flicka på två säten.

Kvinnan, som önskar förbli anonym, säger att hon betalat fullpris för biljetten och att hon blev uppläxad av personalen när hon frågade varför hon förklarats ovälkommen.

– Det kändes inte rätt att jag skulle behöva lämna min plats för att ge utrymme åt någon som bara betalat för en plats, säger hon till Sacramento Bee.

En talesperson för Southwest Airlines säger att flygbolaget borde ha hanterat den "pinsamma" situationen med större försiktighet och lägger till att kvinnan kommer att få en ursäkt.

Southwest Airlines hamnade i skottlinjen tidigare i år efter att ha nekat filmregissören Kevin Smith plats på en flight för att han är för tjock.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.