Fredag 19 Aug
Stockholm

Naomi Campbell står på sig

Supermodellen Naomi Campbell står fast vid  att hon inte visste vem som gav henne diamanterna i present 1997.
Supermodellen Naomi Campbell står fast vid att hon inte visste vem som gav henne diamanterna i present 1997. Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix

Naomi Campbell står fast vid att hon inte visste vem det var som gav henne en påse diamanter 1997.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Åklagare i Haagdomstolen vill koppla stenarna till Charles Taylor, tidigare president i Liberia, som misstänks för att ha använt blodsdiamanter för att finansiera kriget i Sierra Leone.

På onsdagen gick Nomi Campbell ut med ett meddelande där hon står fast vid uppgifterna hon lämnade i sitt vittnesmål i Haagdomstolen förra veckan.

– Det finns inget motiv för mig. Jag är en svart kvinna som har och kommer att stödja goda avsikter, särskilt när de är kopplade till Afrika, säger Campbell i meddelandet enligt CNN.

Naomi Campbell menar att hon inte kände till avsändaren till diamanterna som hon senare skänkte till välgörenhet.

Men Mia Farrow och ett annat vittne motsäger Campbell. Farrow menar att Campbell personligen berättade om att hon fått diamanter av Taylor, som misstänks för att ha använt diamanterna för att finansiera sin krigsinsats.

Taylor är åtalad på fem punkter för brott mot mänskligheten samt på fem punkter för krigsbrott.

Det var under inbördeskriget i Sierra Leone som Taylor misstänks ha begått majoriteten av brotten. Det var främst tonåringar som stred i kriget. De gavs beroendeframkallade droger och tvingades att döda, våldta och plundra, skriver CNN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.