Supermodellen Naomi Campbell står fast vid  att hon inte visste vem som gav henne diamanterna i present 1997.
Supermodellen Naomi Campbell står fast vid att hon inte visste vem som gav henne diamanterna i present 1997. - Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix

Naomi Campbell står på sig

Naomi Campbell står fast vid att hon inte visste vem det var som gav henne en påse diamanter 1997.


Åklagare i Haagdomstolen vill koppla stenarna till Charles Taylor, tidigare president i Liberia, som misstänks för att ha använt blodsdiamanter för att finansiera kriget i Sierra Leone.

På onsdagen gick Nomi Campbell ut med ett meddelande där hon står fast vid uppgifterna hon lämnade i sitt vittnesmål i Haagdomstolen förra veckan.

– Det finns inget motiv för mig. Jag är en svart kvinna som har och kommer att stödja goda avsikter, särskilt när de är kopplade till Afrika, säger Campbell i meddelandet enligt CNN.

Naomi Campbell menar att hon inte kände till avsändaren till diamanterna som hon senare skänkte till välgörenhet.

Men Mia Farrow och ett annat vittne motsäger Campbell. Farrow menar att Campbell personligen berättade om att hon fått diamanter av Taylor, som misstänks för att ha använt diamanterna för att finansiera sin krigsinsats.

Taylor är åtalad på fem punkter för brott mot mänskligheten samt på fem punkter för krigsbrott.

Det var under inbördeskriget i Sierra Leone som Taylor misstänks ha begått majoriteten av brotten. Det var främst tonåringar som stred i kriget. De gavs beroendeframkallade droger och tvingades att döda, våldta och plundra, skriver CNN.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.