Adolf Hitler hade judiska rötter visar nytt dna-prov.
Adolf Hitler hade judiska rötter visar nytt dna-prov. - Foto: PSC

Hitler hade judiska rötter

Nazistledaren Adolf Hitler hade såväl judiska som afrikanska förfäder, visar färskt dna-prov.


WIEN. Nu är Adolf Hitler dna-testad och med största säkerhet kan man fastslå det Hitler redan under sin livstid fruktade mest av allt. Hans blod var inte "ariskt rent".

Dna-testerna kunde tas sedan den belgiske journalisten Jean-Paul Mulders och historikern Marc Vermeeren spårat führerns släktingar, skriver brittiska Telegraph.

– Från de resultaten kan man dra slutsatsen att Hitler var besläktad med just de människor som han föraktade, säger journalisten Mulders till den belgiska tidningen Knack.

Beviset för att Hitler med största sannolikhet var släkt med judar och andra "undermänniskor", som han ville utplåna från jordens yta, är en kromosomgrupp som heter Haplogrupp E1b1b1. Kromosomgruppen är ovanlig bland västeuropéer, men är vida spridd bland berber i Marocko, Algeriet och Tunisien liksom bland vissa judar. Dessutom är den också vanlig i Somalia.

Under sin livstid var också Adolf Hitler själv öppet orolig över sin genetiska bakgrund.

– Hans oro över sin bakgrund var inte obefogad. Han var av allt att döma inte en ren arier, säger Ronny Decorte, specialist på genetik vid Catholic University i Leuven.

– Hitler hade inte varit glad om han fått veta detta, säger Decorte till Knack, som kallar idén om "den rena människan" för ett "rent påhitt".

Resultatet förvånar heller inte historiker som länge misstänkt att führerns pappa Alois Hitler kom till jorden efter en affär mellan en 19-årig judisk man vid namn Frankenberger och en piga vid namn Maria Schickelgruber.

/
/
/
/
/
/
DNA
/
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!