- Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Tre mördade på tio dagar - alla med på dödslista på facebook

Skräckfilmsliknande mordvåg skakar Colombia.


PUERTO ASIS. Tre tonåringar har mördats på tio dagar i staden Puerto Asis i Colombia. Samtliga finns med på en dödslista med 69 namn som publicerats på facebook. Vem som publicerat listan har polisen inte lyckats lista ut.

– Det är fortfarande oklart. Det är en del av det vi måste reda ut, säger Wilson Baquero, talesman för den colombianska polisen, till CNN.

Med dödslistan, som publicerades den 17 augusti, kom ett meddelande om att de av personerna på listan som inte lämnat staden på tre dagar kommer att mördas. Polisen trodde först att det rörde sig om ett skämt och dödslistan avfärdades av polisen. När listan fylldes på med ytterligare 31 namn inledde polisen ändå en utredning.

Två av namnen på den listan var nyss mördade. Och den 20 augusti mördades ännu ett namn på listan - 19-årige Norbey Alexander Vargas. En 16-åring skadades i samband med attacken.

Invånarna i staden uppges nu vara livrädda och panik råder i staden, uppger CNN.

Myndigheter i staden har utlyst en belöning på fem miljoner pesos, motsvarande nästan 20 miljoner kronor, för den som kan bidra med upplysningar om morden.

Bland de misstänkta finns olika knarkkarteller och Farcgerillan men polisen har än så länge för lite att gå på.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.