Oärlig låssmed får fyra års fängelse

En låssmed som lurade på sina kunder onödiga samt överprissatta varor och tjänster får ett ovanligt hårt straff.


LONDON. Mark Makowski, 40, från Broxbourne i Hertfordshire, ägnade sig åt att systematiskt bluffa sina kunder.

Också efter att BBC-programmet Rouge Traders avslöjat honom som oärlig hantverkare.

Nu får han som straff sitta av hela fyra (4) år i fängelse.

Makowski har fakturerat sina kunder på 100-tals pund mer än vad de skulle ha betalat och dessutom tagit betalt för illa utfört och onödigt arbete.

Han fälldes på sammanlagt 15 åtalspunkter för olika former av bedrägeri i 11 fall av sammanlagt 88. De flesta i Londonområdet, uppger BBC.

Makowski fick - på grund av sina låssmedsbedrägerier - flera gånger medverka i programmet Rouge Traders i BBC - om hantverkare och andra tjänsteföretag som blåser sina kunder - men bytte namn på företaget och fortsatte köra i vind.

Domstolen Old Bailey finner att han mellan år 2007 och 2008 systematiskt lurade utsatta kunder i behov av en jourlåssmed.

Hans offer, som fått inbrott eller låsts ute, ofta sent på kvällen, befann sig ofta i "ett desperat eller utsatt läge", menar domaren, som därför utdömde ett särskilt hårt straff.

– Du har visat en total brist på ånger för dina brott och visat dig vara en rakt igenom oärlig man, sa domaren Anthony Morris när han förkunnade domen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.