Röda mattan
1 av 3
Middag i vita huset - Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix
Möte
2 av 3
Middag i Vita huset - Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix
Washington
3 av 3
Middag i Vita huset - Foto: Pete Souza/AP/Scanpix

Obama jobbar för tvåstatslösning

Fredsprocessen i Mellanöstern startar på nytt.


På onsdagskvällen bjöd USA:s president Barack Obama på middag i Vita huset. Bland gästerna fanns de viktigaste personerna för att få till ett framtida fredsavtal mellan Israel och Palestina.

Vid bordet fanns förutom Palestinas president Mahmoud Abbas och Israels premiärminister Benjamin Netanyahu också den jordanske kung Abdullah och Egyptens president Hosni Mobarak.

Barack Obama hoppas lyckas där många före honom misslyckats och tror att ett fredsavtal är möjligt att få till stånd inom ett år.

Under torsdagen inleder de israeliska och palestinska delegationerna förhandlingar och det gemensamma målet är, enligt Obama, en tvåstatslösning där palestinier och israeler kan leva i fred, sida vid sida, uppger Sveriges Radios Ekot.

En tydlig signal om att viljan att nå resultat är stor kom från Benjamin Netanyahu som vid ett fototillfälle vände sig till Mahmoud Abbas direkt och sa:

– Du är min fredspartner, det är upp till oss att få slut på konflikten.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.