Måndag 10 Maj
Stockholm

Hon slängde hundvalparna i floden

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Polis har gripit en tonårsflicka som ska ha kastat sex nyfödda valpar i floden - och filmat hela förloppet. SE VIDEO.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BUGOJNO. Videofilmen, som visar hur en ung kvinna i röd munktröja kastar ner sex nyfödda hundvalpar i floden - en åt gången - och låter dem drunkna, har väckt raseri bland djurvänner över hela världen sedan den släpptes tidigare i veckan.

Nu uppger den bosniska polisen att de gripit flickan, som lär vara i sina tonår, efter att ha fått tips av djurrättsföreningar.

Snart ska flickans föräldrar förhöras, uppger polisen, enligt Telegraph.

I enlighet med nyligen antagen djurskyddslagstiftning i Bosnien kan hon dömas för djurplågeri och få böter på uppemot 5 000 euro.

Enligt Velimir Ivanisevic, ordförande för SOS - en djurskyddsförening i Sarajevo - är flickan från staden Bugojno och videofilmen ska ha spelats in av hennes bror.

– Det är en spegling av samhället och det faktum att unga människor gör den här typen av saker visar hur de har uppfostrats, säger Velimir Ivanisevic, enligt Telegraph.

Videon är 44 sekunder lång och visar hur den blonda flickan i röd huvtröja oberörd plockar upp de tjutande svartvita valparna ur en vit hink och slänger ner dem i strömmen - en efter en.

Filmen har avlägsnats från Youtube, men finns kvar på ett antal andra sajter på nätet.

SE DEN SKAKANDE FILMEN HÄR (OBS! KÄNSLIGA TITTARE VARNAS):

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela