Mystisk bombman förbryllar polisen

- 13/09/2010, 21:27 -
Polisen tror nu att de har med ett proffs att göra.
1 av 2

Polisen tror nu att de har med ett proffs att göra.

Scanpix

Vem är bombmannen?
2 av 2

Vem är bombmannen?

Scanpix

Han pratar franska, använder sig av tre namn, äter helst vegetariskt och läser muslimska, judiska och kristna heliga skrifter. Men ännu vet ingen vem bombmannen är.– Jag kan inte minnas att jag haft att göra med en så raffinerad person under min tid, säger säkerhetspolisen.

KÖPENHAMN. Dansk polis står helt handfallen inför bombmannen som greps efter att ha försökt spränga sig själv inne på ett hotell i fredags.

– Vi har med en helt unik person att göra. Ett proffs helt enkelt, säger Hans Jørgen Bonnichsen, tidigare operativchef i danska säkerhetspolisen PET, till Ekstrabladet.

Han pratar franska och i förhör använder han sig av tre namn; Raoul Foltz, Hans Veller och det belgiska adelsnamnet David François de Vicq de Cumptich.

Han beställer vegetarisk mat och läser muslimska, judiska och kristna heliga skrifter.

Men inget har hittills lett polisen närmare sanningen.

- Vi står inför en mycket utmanande, nästan provocerande person som på alla sätt försöker spela sina kort så att polisen inte har någon möjlighet att avslöja hans identitet, säger Bonnichsen till Ekstrabladet.

Mannen hade till och med filat bort serienumret på den protes han bar vid attentatstillfället.

– Jag kan inte minnas att jag haft att göra med en så raffinerad person under min tid, säger Hans Jørgen Bonnichsen till den danska tidningen.