Israel
Tal inför FN:s generalförsamling - Foto: David Karp/AP/Scanpix

Israel: 50 procents chans till fortsatt bosättningsstopp

Israels försvarsminister Ehud Barak menar att en fortsatt frysning av bosättningsbyggandet är möjlig.


På lördagskvällen talade Palestinas president Mahmoud Abbas inför FN:s generalförsamling. Han klargjorde där att det 10 månader långa stoppet för israelernas bosättningsbyggande måste förlängas om fredsprocessen ska kunna fortgå.

På söndagen uttalade sig Israels försvarsminister Ehud Barak om bosättningarna. Och han menar att det inte är helt uteslutet att frysa bosättningsbyggandet ytterligare.

– Jag tror chansen att nå en gemensam överenskommelse om uppskovet är 50/50. Jag tror att chanserna till en fortsatt fredsprocess är mycket högre än så, säger han till BBC.

Men för Abbas är frågan om fortsatt stopp för bosättningar avgörande gör fredssamtalen. Annars väntas han tappa förtroende från palestinierna som anser att eftergifterna till israelerna blir alltför stora alltför lättvindigt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.