Sågad av franska pressen
1 av 3
Carla Brunis cover på David Bowies Absolute Beginners brutalsågas av den franska pressen. - Foto: All Over Press
Opinionssiffror
2 av 3
... presidentens opinionssiffror sjunker. - Foto: PIERRE VERDY/AP/Scanpix
Carla Brunis
3 av 3
Carla Brunis popkarriär dalar i takt med att... - Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Carla Bruni hånas för cover på David Bowie

Den franska presidentfruns, tidigare toppmodellen Carla Bruni, popkarriär är på fallrepet. Den på förhand läckta singeln Absolute Beginners - en cover på David Bowies låt med samma namn - sågas unisont av pressen.


Den franske presidenten Nicolas Sarkozys hustru, Carla Bruni, har i takt med att makens popularitetssiffror sjunkit själv blivit en måltavla för kritik.

Nu senast i samband med att en låt från hennes nyinspelade album - en välgörenhetshyllning till poplegenden David Bowie - läckt ut på nätet.

Det rör sig om en cover på Bowies Absolute Beginners från 1981.

– Den går till historien som en av de sämsta i rockens coverhistoria, även om jag säkert skulle ranka några av Tom Jones lägre", säger Jean Daniel Beauvallet, högt ansedd rockkritiker i poptidningen Les Inrockuptibles, enligt Daily Telegraph.

Men kritiken tar sig snart en tydligt politisk vändning:

– Hon har en Marie Antoinette-sida. Jag tycker att det är otroligt att hon inte förstår att hon inte kan sjunga nu. Hon har ingen rätt att göra det nu när landet står på randen till sammanbrott ocb hon är Sarkozys fru. Kan man tänka sig Cherie Blair eller Samantha Cameron göra det? frågar sig rockkritikern Beauallet med referens till den tidigare brittiske premiärministern Tony Blairs hustru och den nuvarande, David Camerons.

Bland de franska tidningarna är det bara den regeringslojala Le Figaro som hyllar Carla Bruni och menar att hon framför låten "melodiskt majestätiskt".

Vad tycker du?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!