- Foto: AP/Scanpix

Norskt fartyg kapat av somaliska pirater

Är kapat och på väg mot Somalia med 15 personer ombord.


Ett norskt fartyg. Panamaregistrerade MT Asphalt Venture, med 15 personer ombord har kapats av somaliska pirater utanför Tanzanias kust. Fartyget är nu på väg mot Somalia och inte till sin ordinarie destination i Sydafrika.

Besättningsmännen ombord uppges vara indier, skriver VG.

I helgen undkom en ukrainsk besättning kidnappning sedan de låst in sig i maskinrummet och blockerat styrningen tills piraterna valde att överge skeppet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas fortsätta upp

Morgonens nyheter 23 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Aktivister slutar blockera motorvägar

Klimataktivistgruppen Återställ våtmarkerna slutar med sina uppmärksammade aktioner där de blockerar motorvägar. Nu ska de i stället rikta in sig på torvbrytning genom att gräva igen diken, säger Helen Wahlgren, presskontakt på Återställ våtmarkerna till Göteborgs-Posten.

Gazakriget splittrar USA:s toppuniversitet

Pro-palestinska demonstrationer orsakar stora spänningar mellan studenter och ledning på flera toppuniversitet i USA. På Columbia har föreläsningssalarna stängts, och på flera lärosäten växer motsättningarna om Gazakriget.

Asien hårdast drabbat av klimatförändringar

Asien är fortsatt den världsdel som är hårdast drabbad av klimatförändringar. Det visar en ny rapport från Världsmeteorologiska organisationen (WMO).

Tekniska problem för Nordea

Nordea upplevde under morgonen tekniska problem, rapporterar Aftonbladet.