- Foto: Kenneth Meyer/AP/Scanpix

Bomblarm i Roskilde

Stadshuset utrymt efter bombhotet.


ROSKILDE. Ett inringt bombhot till Roskildes stadshus i Danmark ledde på torsdagen till att polisen utrymde stadshuset. Hotet betecknades som så allvarligt att samtliga 640 personer som arbetar i huset evakuerades.

Mannen som ringde in hotet sa att huset skulle sprängas och nämnde ingen anledning till varför.

Den danska polisens bombexperter har nu anlänt till platsen för att undersöka byggnaden och säkra området. Flera gator har spärrats av och polisen säger sig ta hotet på största allvar, uppger Politiken.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folklistan: Skicka fångar till andra EU-länder

Svenskt nej till mer socialt i EU

Med EU-topparna Ursula von der Leyen och Charles Michel i spetsen konfererar EU-länderna om sociala frågor i belgiska La Hulpe i dagarna två.

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).