Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hunsad man frias för mordet på sin hustru

- 07/10/2010, 16:52 -
1 av 2

Privat

2 av 2

North Shields Police Departement

Dennis Long hade i 30 års tid fått utstå sin hustrus handgripliga tjatande. Nu går han fri för mord, men fälls för dråp.

NEWCASTLE. Tre gånger högg han sin fru i bröstet. Men han fälls inte för mord.

Dennis Long, 59, friades för åtalspunkten mord när han under torsdagen stod inför rätta för sin hustrus död. Däremot fälldes han för den mildare brottsrubriceringen dråp. Newcastle Crown Court skriver i sina domskäl att han provocerats till att begå brottet.

Trots att han hatar våld tog Dennis Long livet av sin livskamrat, Judith Scott, 62, efter att hon i tre årtionden trakasserat honom.

Bland annat ska hon ha misshandlat honom med en eldgaffel.

Till slut fick han nog och högg henne tre gånger i deras hem i North Shields i nordöstra England i mars i år, skriver Daily Mirror.

Under deras långa förhållande slog hon honom med en prydnadseldgaffel, tjatade på honom och bröt till och med hans tumme.

Judiths dotter, Kerry Scott, bekräftade i sitt vittnesmål att han hade plågats av hennes mor i åratal.

Hennes andra dotter, Paula, är drabbad av motstridiga känslor.

– När jag ser tillbaka på det kan jag inte förstå varför Dennis gjorde som han gjorde. Allt jag kan tänka mig är att någonting inom honom måste ha slagit över, sa hon inför rätten.

– Jag känner också skuld över att jag inte hatar honom.