1 av 4
- Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
2 av 4
- Foto: Dmitry Astakhov/AP/Scanpix
3 av 4
- Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix
4 av 4
- Foto: Dmitry Astakhov/AP/Scanpix

Schwarzenegger twittrar med president Medvedev

Kaliforniens guvernör, Arnold Schwarzenegger, är på officiellt besök i Ryssland - som vill ha ett eget Silicon Valley.


MOSKVA. Arnold Schwarzenegger är som bekant inte bara filmstjärna utan också politiker. I egenskap av guvernör i världens tionde största - men krisdrabbade - ekonomi Kalifornien ska han nu lära ryssarna hur man skapar ett IT-under.

I Kalifornien återfinns förstås världens största kluster för företag i IT-branschen - Silicon Valley.

Och vid ankomsten till den ryska huvudstaden under söndagen passade guvernören på att twittra med Rysslands president, Dmitri Medvedev, uppger nyhetsbyrån AFP.

– Jag har precis landat i Moskva. En mycket vacker dag. Jag är otålig inför att träffa president Medvedev, skrev Schwarzenegger @KremlinRussia_e.

– Schwarzenegger, välkommen till Moskva. Jag väntar på att få träffa dig och din delegation i Skolkovo, svarade Medvedev - också på Twitter.

Skolkovo är den plats, i närheten av Moskva, avsedd för Rysslands motsvarighet till Silicon Valley.

I juni var Dmitri Medvedev i det riktiga Silicon Valley i Kalifornien - och bjöd i samband med det besöket in den kaliforniske guvernören till Moskva.

Schwarzenegger har sällskap av företträdare för Google, Intel och Microsoft.

Dmitri Medvedev, nyss fyllda 45, har under sin tid på presidentposten gått in för att modernisera Ryssland och bland annat stärka landets position på IT-området.

Han framställer sig själv som en flitig användare av internet och sociala medier - vilket inte är fallet med hans företrädare, nuvarande premiärministern Vladimir Putin, som också är 13 år äldre än Medvedev.

/
/
IT
/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!