Porrjättarna skakas av hiv-skandal

Vivid Entertainment och Wicked Pictures bommar igen.


En porrstjärna som jobbar för de största porrproducenterna har testats positivt för hiv. Något som orsakat panik i porrbranschen och fått porrfilmsjättarna Vivid Entertainment och Wicked Pictures att bomma igen sina studios.

Hur många som haft oskyddat sex med den smittade skådespelaren är oklart. Smittan kan dock spridas snabbt i och med att en skådespelare ofta har sex med många andra skådespelare som i sin tur har sex med andra skådespelare. Och så vidare.

Hiv-larmet är långt ifrån det första. Liknande situationer utspelade sig både förra året och 2004. Porrfilmsskådespelare löper tio gånger högre risk än andra att smittas av hiv, skriver BBC.

Industrin har ofta kritiserats för att kondom används så sällan och även om användandet ökat är fortfarande en stor del av porrfilmerna utan skydd.

HIV
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen ser ut att öppna uppåt

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.

Staten brister i att skydda patientuppgifter

Känsliga uppgifter om patienter skyddas inte tillräckligt i Sverige. De riskerar att läcka ut eller vara svåra att hitta när de akut behövs i olika vårdsituationer. Riksrevisionen riktar nu skarp kritik mot staten för hur säkerheten kring patientuppgifter hanteras.

AI-jätten klår förväntningar

Taiwans största företag, halvledarjätten TSMC, gjorde en vinst på motsvarande över 70 miljarder kronor under första kvartalet. Det var nio procent bättre än samma period i fjol och också bättre än bedömarnas prognoser.

Minskad försäljning för Nokia

Finländska telekomkoncernen Nokia rapporterar en ökad vinst. Den justerade rörelsevinsten landade på 597 miljoner euro för det första kvartalet, vilket kan jämföras med 479 miljoner euro ett år tidigare.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Lund

"Flera bilar i olycka, E22.", skriver polisen på sin hemsida.