Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Världens längsta katt

1 av 2

Privat

2 av 2

Privat

Nyheter | 20/10/2010 13:35

Den här pälsbeklädda jätten har just utnämnts till världens längsta hemmakatt. SE VIDEO!

RENO. Mainecoonkatten Stewie är 123,2 centimeter lång från näsa till svans. Därmed är han också officiellt världens längsta kisse.

Ägarna Robin Hendrickson och Erik Brandsness i Reno, Nevada, tog kontakt med Guinness rekordbok efter att otaliga häpna vänner, bekanta och totala främlingar konstaterat att de aldrig sett en längre katt.

I juli 2008 mättes Stewie officiellt för första gången, men besegrades då av Verisimo Leonettie Reserve Red, också känd som katten Leo (Stewies fullständiga namn är Mymains Stewart Gilligan)

– Då växte Stewie ännu, säger Robin Hendrickson.

Men i tisdags klöste så Stewie åt sig rekordet av tidigare rekordhållaren Leo Red, som mäter 121,9 centimeter.

Mainecoonrasen är känd som "de vänliga jättarna" i kattriket.

– Han gillar verkligen människor, särskilt barn. Vi hoppas att Stewie kanske kan besöka skolor och hjälpa till med att informera om djurskyddsfrågor. Vi hoppas också att han fortsätter vara den fantastiska kille han är. Men det skulle inte skada att se hans ansikte på en burk kattmat, säger matte Robin Hendrickson till Reno Gazette Journal.

Katten Stewie i högform: