Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-årig tjej ska leda kriget mot narkotikan

1 av 3

The Times

2 av 3

The Times

3 av 3

The Times

Nyheter | 21/10/2010 12:27

Marisol Valles är bara 20 bast. Men har nyss utsetts till polischef i norra Mexiko. Nu ska hon ta upp kampen mot knarket.– Hon var den enda person som tackade ja till jobbet.

TIJUANA. Mexiko har under de senaste åren skakats av ett alltmer intensivt och blodigt krig mot narkotikan och de karteller som tjänar grova pengar på att smuggla knarket norrut.

Nu har Marisol Valles,  20, precis utsetts till ny polischef i norra Mexiko. Ett område som drabbats särskilt hårt av det som närmast är att likna vid ett inbördeskrig.

Valles, som är student på universitetet i Ciudad Juarez, ska leda polisinsatserna i Praxedis Guadalupe Guerrero nära gränsen till Texas i USA.

Borgmästarens kansli konstaterade att "hon var den enda person som tackade ja till jobbet".

Knarkkriget har skördat tusentals liv - bland annat har en borgmästare, en polischef och otaliga poliser på fältet fått sätta livet till.

Enligt den mexikanska radiostationen Notisistema beskriver stadens polisstyrka som bestående av "åtminstone en polisbil och ett par poliser".

Är hon skraj?

– Här är alla rädda, säger hon till El Paso Times.

Men Marisol Valles är också fast besluten om att lyckas med sitt omöjliga uppdrag.

– Vi ska byta ut den här rädslan mot säkerhet.