1 av 2
- Foto: David Parker/AP/Scanpix
2 av 2

Dålig lärare får livstids undervisningsförbud

Han är den förste någonsin att stängas av på livstid på grund av inkompetens.


BERKSHIRE. Nisar Ahmed, 46, i engelska Birkshire har klassats som inkapabel att lära ut med obefintlig chans att någonsin bli en tillräckligt bra lärare.

Han har därför, som första lärare någonsin, fått livstids undervisningsförbud av det engelska Lärarrådet.

Enligt bedömningen löper alla elever som undervisas av Nisar Ahmed en överhängande risk att halka efter och få otillräckliga kunskaper.

Ahmed har undervisat elever i åldrarna 11 till 18 år i sammanlagt 13 år. Hans lektioner bedöms hålla en genomgående oacceptabelt låg standard.

Nisar Ahmed är den 14:e läraren som får undervisningsförbud i Storbritannien någonsin - och den förste som får det på livstid.

Enligt det engelska Lärarrådet ger runt 17 000 av landets 500 000 lärare en undermålig undervisning, skriver Daily Mail.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Rysk robotattack mot Charkiv

Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.