Här stänger sjuksköterskan Violetta Aylward av respiratorn, av misstag.
Här stänger sjuksköterskan Violetta Aylward av respiratorn, av misstag.

Här stänger sjuksköterskan av andningen

Förlamad i hela kroppen hade Jamie Merrett, 37, inte en chans när sjuksköterskan av misstag stängde av hans livsuppehållande respirator.


Den inhyrda sjuksköterskan Violetta Aylward filmas av en övervakningskamera när hon av misstag stänger av patienten Jamie Merretts livsuppehållande respirator.

Den dramatiska videon visar hur ytterligare en sjuksköterska rusar in i rummet när respiratorn börjar pipa. "vad har du gjort?" säger hon, och Aylward svarar: "stängde av respiratorn".

Men ingen av de två sjuksköterskorna visste hur de skulle hjälpa Merret, som kämpade för sitt liv. I videon hörs hur Merret försöker, i panik, att kommunicera med sköterskorna genom att klicka med tungan.

Först efter 40 minuter anländer ambulanspersonal, som återupplivade Merret.

Förlamad efter en bilkrock

Jamie Merret vårdades i hemmet efter en bilolycka 2002. Han förlamades från nacken och neråt, men lärde sig efter hand att kommunicera via en dator och köra en rullstol.

Redan i januari 2009 kände han på sig att något skulle hända eftersom nya, inhyrda, sjuksköterskor kom och gick i hemmet. Därför lät Merret installera en övervakningskamera i rummet.

Bara ett par dagar efter installationen stängdes hans respirator av.

Vårdas för svåra hjärnskador

Det ödesdigra misstaget lämnade Merret svårt hjärnskadad.

– Hans liv är helt förändrat. Han existerar, men han har inget liv nu, säger Merrets syster Karren Reynolds till BBC och fortsätter:

– Han var en mycket intelligent man som man kunde ha långa, ingående samtal med. Nu är det omöjligt.

Violetta Aylward är avstängd i väntan på att utredningen kring fallet är klar.

HÄR kan du se videon.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!