En fyraåring åtalas nu för att ha orsakat 87-åriga Claire Menaghs död. (bilden har inget direkt samband med artikeln)
En fyraåring åtalas nu för att ha orsakat 87-åriga Claire Menaghs död. (bilden har inget direkt samband med artikeln) - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX

Fyraåring åtalas för cykeldöd

Juliet Breitman kan nu åtalas för att ha krockat med en 85-årig kvinna, som senare avled av skadorna hon ådrog sig vid olyckan.


NEW YORK. Juliet Breitman och hennes kompis var blott fyra år gamla när de bestämde sig för att tävla med sina cyklar mitt på Manhattan.

Men det gick inte bättre än att Juliet cyklade rakt på 87-åriga Claire Menagh, som bröt lårbenshalsen vid krocken. Hon opererades men avled tre månader efter olyckan till följd av skadorna, skriver BBC.

Nu riskerar fyraåringen åtal. Trots att Juliets advokat hävdar att hon är för ung för att hållas ansvarig, tyckte domaren Paul Wooten annorlunda.

Wooten menar i sitt utlåtande att Juliets advokat inte lyckats presentera några bevis på att fyraåringen saknade intelligens eller mognad vid olyckstillfället.

– Det finns ingen tydlig gräns när det gäller barn, skriver Wooten bland annat, uppger BBC.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

1 timme sedan

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.