1 av 3
- Foto: AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: AP/Scanpix

Turister döda i Mexiko efter explosion

Sju har omkommit och minst 15 har skadats.


PLAYA DEL CARMEN. Fem turister från Kanada och två mexikanska hotellanställda har dödats i en explosion på ett lyxhotell i Playa del Carmen i östra Mexiko.

Dessutom har minst 15 personer skadats.

Orsaken till explosionen tros vara en gasläcka där gas samlats under hotellets golv under en tid för att till slut explodera.

En av de döda är ett barn, uppger BBC.

Vittnen säger att explosionen slog ut samtliga rutor på hotellets restaurang. Solstolar ska ha använts som tillfälliga bårar för att ta hand om de skadade.

Den mexikanska polisen säger sig ha uteslutit att det skulle kunna röra sig om ett attentat.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.