Afghansk toppdiplomat fritagen

Afghanistans toppdiplomat i Pakistan, Abdul Khaliq Farahi, "påträffades" i dag en vecka efter det att han kidnappades av beväpnade män. Farahi hade nyss blivit utnämnd till ambassadör när han fördes bort. (TT)


Afghanistans toppdiplomat i grannlandet Pakistan, Abdul Khaliq Farahi, "påträffades" på måndagen en vecka efter kidnappningen.

– Han har påträffats, sade en pakistansk underrättelsekälla som inte ville avslöja sin identitet.

Källan ville inte heller avslöja några detaljer om hur Farahi hade fritagits.

Beväpnade män förföljde Farahis bil i Peshawar den 22 september. De tvingade bilen att stanna, sköt chauffören och förde bort Farahi.

Han hade nyss blivit utnämnd till ny afghansk ambassadör i grannlandet. Ackrediteringshandlingarna låg på det pakistanska utrikesdepartementet när kidnappningen genomfördes.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 19 april

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.