Hillary Clinton förbannad på Wikileaks

"En attack på det internationella samfundet."


USA:s utrikesminister Hillary Clinton var förbannad men kontrollerad när hon kommenterade Wikileaks offentliggörande av enorma mängder hemlig korrespondens.

Hon karaktäriserar Wikileakssläppet som ett angrepp på det internationella samfundet och menar att det underminerar och försvårar USA:s möjligheter att samarbeta med andra nationer.

Viktigast av allt just nu är dock att de som tillskansat sig informationen ställs till svars, menar Clinton. Något som också bekräftas av USA:s justiteminister Eric Holder.

Och Hillary Clinton menar att de kontroversiella omdömen som förekommer i korrespondensen inte på något sätt speglar USA:s bild av länderna och personerna som omnämns.

- Vår politik är offentliga handlingar som återspeglas i våra officiella uttalanden och handlingar runt om i världen, säger hon enligt CBC News.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.