Porrsida gav polis fria händer

- 09/12/2010, 11:13 -
1 av 3

Skärmdump

2 av 3

ICE

3 av 3

ICE

En välkänd porrsajt gav federala agenter fri tillgång till sina administratörsrättigheter. Agenterna spårade trafik och chattar och kunde därmed sätta dit användare som handlat med "en avsevärd mängd barnporr".

LOS ANGELES. En av USA:s mer välbesökta porrsajter, Free6.com, gav i hemlighet federala agenter från den brottsbekämpande byrån ICE fri tillgång till styrspakarna.

På så sätt kunde polisen från och med 2008 spåra användare som spred barnporr. Verksamheten pågick fram till att webbsidan stängdes ner av företaget som hostade webbplatsen i år, skriver The Smoking Gun.

När ICE-agenterna kontaktade den administratör som de tidigare haft kontakt med för att ta reda på vad som hänt med sajten fick de veta att deras kontaktperson satt fängslad på Filippinerna för brott mot landets pornografilagar.

Det är inte känt hur många barnporrförbrytare som lagförts tack vare den hemliga polisoperationen, men enligt TSG har två män åtalats i år för handel med barnporr i porrsajtens chattkanal.

Det var när ICE-agenten Neil Burdick kontaktade sajten för att få hjälp med att ta reda på IP-adresser tillhörande barnporrmisstänkta som administratören erbjöd sig att hjälpa till.

I oktober 2008 fick ICE adminstratörslösenord till sajten och därmed fick agenterna "möjlighet att granska all trafik i chattkanalerna, såväl offentliga som privata chatter", står det i ICE-dokument, som TSG tagit del av.