Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Bad Santa" fick sparken efter vågat skämt

1 av 1

Faksimil från Sky News.

Nyheter | 18/12/2010 17:19

"Jag har använt det skämtet i 20 år och det är aldrig någon som har klagat."

SAN FRANCISCO. John Toomey har arbetat som jultomte i varuhuset Macy's i San Francisco i över 20 år.

Men nu har han fått sparken. Toomey, som var enormt populär hos kunderna, ogillades av två äldre besökare som klagade på ett specifikt skämt som han brukar använda då vuxna vill sitta i hans knä.

Toomey hävdar själv att han inte är någon "Bad Santa":

– När jag frågar äldre personer som sitter i mitt knä om de varit snälla så säger jag 'det är väl synd' och om de frågar varför jultomten alltid är så glad så svarar jag att det är för att han vet var alla stygga flickor och pojkar bor, säger Toomey, enligt Sky News.

68-åringen, som kallas Santa John av sina fans, insisterar att han aldrig skulle bete sig olämpligt med de barn som besöker honom.

– När de säger vad de vill ha så repeterar jag det högt så att föräldrarna kan höra vad de önskar sig i julklapp. På så vis lämnar jag över önskningarna till föräldrarna.

Macy's har vägrat att kommentera uppsägningen, men anställda på varuhuset har beskrivit händelsen som "förödande".

Toomey själv kommer dock inte att vara utan arbete länge. Nu har han blivit något av en kändis och får dagligen erbjudanden om jobb som tomte runt om i landet.

"Det är aldrig någon som har klagat"