- Foto: Riccardo De Luca/AP/Scanpix

Anarkistgrupp tar på sig bomberna i Rom

Utlovar fler attentat.


Brevbomberna i Rom, skickade till Chiles och Schweiz ambassader på torsdagen, fruktades av vissa vara inledningen av al-Qaidas utlovade attentatsvåg under julhelgen.

Men nu har en anarkistgrupp kopplad till Italiens Anarkistiska Federation (FAI) gått ut och tagit på sig ansvaret för bomberna.

I anslutning till bomberna hittades också meddelanden som bland annat innehöll texten: "Vi har beslutat att göra våra röster hörda igen, i ord och handling. Vi kommer att krossa det dominerande systemet. Länge leve FAI. Länge leve anarki."

Två personer skadades i bombdåden, en av dem allvarligt.

FAI har under de senaste åren växt betydligt i antal och säger sig agera i sympati med "utnyttjade och förtryckta människor" över hela världen, uppger CNN.

Bombdåden kopplas också samman med de 14 bomber som hittads i november, adresserade till just ett antal ambassade, men den gången i Aten i Grekland.

/
/
/
Rom
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.