Lördag 8 Maj
Stockholm

Odlade maja - i polischefens hus

1 av 4
Men ett rivaliserande gäng slog till mot odlingen - och förstörde därvid också polischefens bostad.
2 av 4
Men ett rivaliserande gäng slog till mot odlingen - och förstörde därvid också polischefens bostad. Foto: Polisen
3 av 4
4 av 4

Rod Jarman - hög polischef vid Scotland Yard - hyrde ut sitt hus till en marijuanaodlare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ABRIDGE. Enligt brittisk polis har polischefen Rod Jarmans hus använts till att i stor skala odla marijuana.

Jarman, som är näst högsta chef inom Scotland Yard, uppger att han hyrde ut sitt hem i Essex i östra England, genom en förmedlare på nätet till en man med ett kinesiskt eller vietnamesiskt namn, rapporterar Daily Mirror.

Jarman upptäckte odlingen när en granne larmade om ett mystiskt ljud i bostaden. Uppenbarligen hade huset, som innehöll plantor som tillsammans väger flera ton, utsatts för inbrott av rivaliserande marijuanagäng.

På golvet låg en machete - ett spår efter konkurrenter som ville lämna efter sig ett tydligt budskap - och fönstren som vätte mot bakgården hade krossats.

Dessutom hade marijuanaodlarna belastat elräkningen med cirka 200 000 kronor och orsakat skador för närmare en halv miljon.

– Trots att jag varit polis i 31 år såg jag det inte komma. Det är en absolut hemsk sak att få veta att ens hus har förstörts för någons illegala vinnings skull, säger Jarman till Daily Mirror.

Den brittiska polisen upptäcker dagligen cirka 20 cannabisodlingar och förra året beslagtog man 1,3 miljoner plantor till ett värde av uppskattningsvis 1,5 miljarder kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela