- Foto: Privat

Stal ur 17-åringens likkista

En 37-årig man åtalas för likskändning efter att ha stulit tevespel ur en 17-årig ynglings likkista.


HILLSDALE. Bradley McCombs Jr, 17, dog på juldagsmorgonen när han fick sladd på de snöiga vägarna i Indiana och körde in i elstolpe.

I måndags låg den döde ynglingen på Rairighs begravningsbyrå insvept i en kista med sina käraste tillhörigheter - tre tevespel och två konsoller.

Då passade Jody Lynn Bennett, 37, på. Halv tio på morgonen gick han in och sträckte helt fräckt ned händerna i kistan och fiskade upp stöldgodset.

När pojkens morbror konfronterade honom just som han var på väg att köra iväg och frågade om en försvunnen Gameboy svarade han att han inte hade någon sådan.

– Jag kan se den i din bil, svarade morbrodern.

Och Bennet överlämnade den motvilligt. Kort efter att han kört iväg upptäckte familjen att också en Gameboy Light och tre tillhörande tevespel saknades.

När familjen kom hem ringde pojkens pappa, Bradley McCombs upp Bennet - som sa att han inte skulle ringa igen.

På onsdagen greps han i stället av polis.

Dianna Bennet, tjuvens faster, säger att han orsakat familjen stor skam. De är nära bekanta med den döde 17-åringens familj.

– Han har hållit på med knark och är fördärvad av alkohol, säger hon till nyhetsbyrån AP.

– Han befinner sig i ett kaos helt enkelt.

Nu väntar åtal för likskändning och stöld för Jody Bennets del.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.