- Foto: Luguda

Präst till attack: "Katolska kyrkan är full av homos"

Bikiniprästen i rasande angrepp på sin egen kyrka: "Där finns så många homosexuella att katolska kyrkan aldrig skulle kunna kasta ut allihop."


MIAMI. I åratal var fader Alberto Cutié en av den katolska kyrkans mest framträdande profiler i media. Hans ständiga närvaro i tidningarnas relationskolumner och pratprogrammens tevesoffor gav honom smeknamet "fader Oprah".

Men den stora uppmärksamheten blev också hans fall när en spanskspråkig tabloid publicerade bilder på honom när Cutié var inbegripen i kramkalas med en dam i bikini. Därmed var också prästkarriären slut.

Nu slår prästen tillbaka mot sin tidigare arbetsgivare i den självbiografiska boken Dilemma: En prästs kamp för tro och kärlek.

Enligt tidningen Miami Herald, som smygläst boken, håller han inte direkt igen. Cutié beskriver kyrkan som kvinnofientlig och hycklande kring homosexualitet samt en "institution som fortsätter främja gamla idéer".

– Det finns så många homosexuella, såväl aktiva som i celibat, på alla nivåer inom prästerskapet och kyrkohierarkin att kyrkan aldrig skulle kunna fungera om den verkligen skulle exkludera allihop från prästerskapet, skriver Cutié, enligt Miami Herald.

Efter att ha exkommunicerats från kyrkan gifte sig Cutié till slut med sin bikiniförsedda dam - numera Ruhama Cutié - gick med i Amerikanska episkopalkyrkan (en institution som tillåter homosexuella präster) och fick nyligen sitt första barn.

Cutié är i dag mycket kritisk mot katolska kyrkans celibat och beskyller detta delvis för den serie sexskandaler som plågat kyrkan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.