- Foto: Luguda

Präst till attack: "Katolska kyrkan är full av homos"

Bikiniprästen i rasande angrepp på sin egen kyrka: "Där finns så många homosexuella att katolska kyrkan aldrig skulle kunna kasta ut allihop."


MIAMI. I åratal var fader Alberto Cutié en av den katolska kyrkans mest framträdande profiler i media. Hans ständiga närvaro i tidningarnas relationskolumner och pratprogrammens tevesoffor gav honom smeknamet "fader Oprah".

Men den stora uppmärksamheten blev också hans fall när en spanskspråkig tabloid publicerade bilder på honom när Cutié var inbegripen i kramkalas med en dam i bikini. Därmed var också prästkarriären slut.

Nu slår prästen tillbaka mot sin tidigare arbetsgivare i den självbiografiska boken Dilemma: En prästs kamp för tro och kärlek.

Enligt tidningen Miami Herald, som smygläst boken, håller han inte direkt igen. Cutié beskriver kyrkan som kvinnofientlig och hycklande kring homosexualitet samt en "institution som fortsätter främja gamla idéer".

– Det finns så många homosexuella, såväl aktiva som i celibat, på alla nivåer inom prästerskapet och kyrkohierarkin att kyrkan aldrig skulle kunna fungera om den verkligen skulle exkludera allihop från prästerskapet, skriver Cutié, enligt Miami Herald.

Efter att ha exkommunicerats från kyrkan gifte sig Cutié till slut med sin bikiniförsedda dam - numera Ruhama Cutié - gick med i Amerikanska episkopalkyrkan (en institution som tillåter homosexuella präster) och fick nyligen sitt första barn.

Cutié är i dag mycket kritisk mot katolska kyrkans celibat och beskyller detta delvis för den serie sexskandaler som plågat kyrkan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!