Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han matar isbjörnar med laxmackor plus majonäs

- 06/01/2011, 14:00 -
1 av 4

Privat

2 av 4

TV2/Norge

Att mata isbjörnar med lax- och majonäsmackor är inget hinder.
3 av 4

Att mata isbjörnar med lax- och majonäsmackor är inget hinder.

SUBHANKAR BANERJEE/AP/Scanpix

Så länge de inte räknar in dig som en del av menyn.
4 av 4

Så länge de inte räknar in dig som en del av menyn.

Petr David Josek/AP/Scanpix

SE VIDEO: Den norske äventyrare Ragnar Thorseth väjer inte för fara på sina arktiska äventyr. Här i närkontakt med isbjörnar.

LOFOTEN. Äventyraren och författaren Ragnar Thorseth, 62, är inte särskilt rädd om livet. År 2000 skadades han allvarligt i en ridolycka, men återställdes till full hälsa efter en lång kamp.

Nu sätter han i stället hälsan på spel i närkontakten med isbjörnar under sina äventyr på och kring Lofoten i Arktis. Thorseth säger sig ha lärt känna isbjörnarna och kan avgöra om de är hungriga, aggressiva eller bara nyfikna.

– Utgångspunkten för vad man bör känna till om isbjörnen är att den inte har några naturliga fiender. Så den vet i stort sett inte vad det innebär att vara rädd.

Men att handmata nallarna med laxsmörgåsar toppade med majonäs är uppenbarligen inget problem - så länge de inte bestämmer sig för att du ingår i menyn.

SE VIDEO: