1 av 2
- Foto: Montage
2 av 2
- Foto: Weekly World News

Facebook dementerar rykte om nedläggning

I häpnadsväckande hastighet spreds under helgen ett rykte om att Facebook skulle släckas ner och försvinna i tomma intet från och med den 15 mars. Nu har Facebook tvingats gå ut med en dementi efter att tiotusentals användare drabbats av panik.


INTERNET. En artikel på nyhetssajten Weekly World News fick häpnadsväckande snabb spridning sedan den postats i lördags.

Rubriken: "Facebook stänger den 15 mars."

Det här fick tiotusentals panikslagna användare av det allra mest populära sociala nätverket att gå i taket och överösa Facebook med oroliga mejl.

I kommentarfunktionen på Weekly World News artikel är användarna lika skräckslagna.

– När jag läste att sajten ska stängas ner stannade mitt hjärta. Jag önskar att de kunde ändra sig.

– Shiiit...!! Det här är mitt liv nu. Min partner och jag har inga vänner i verkliga livet, nu ska ni stänga ner den? Helvete! Ni förstår inte värdet av facebook i mitt liv, snälla NEJ... snälla NEJ NEJ NEJ... det här är allt jag har,, :(

Facebooks grundare, Mark Zuckerberg, ställde sig dock, i en telefonintervju med nyhetssajten, kallsinnig till desperata facebookanvändare.

– Personligen tycker jag inte att det är en stor grej. Och för att vara ärlig, jag tror att det är bäst så. Utan Facebook måste människor gå ut och skapa riktiga vänner. Det är alltid bra, säger "Zuckerberg" i en telefonintervju med Weekly World News.

Men allt var - förstås - en bluff.

På måndagen gick Facebook ut och dementerade ryktet som skapats av satirnyhetssidan - vars övriga rubriker bland annat är "UFO-farkost attackerar jorden 2011" och "George Clooney kandiderar som president".

Trots att en medveten facebookapokalyps är nästintill lika otänkbar spred sig ryktet i ilfart på såväl Twitter, nätfora som svenska Flashback och på självaste Facebook.

Många av nätverkets 500 miljoner medlemmar gick på bluffen. Tills nu när Facebook dementerat sitt eget slut - på Facebook.

"Vi fick inte pm:et om att vi ska stänga ner så vi fortsätter jobba på precis som vanligt. Vi ska ingenstans, vi har bara börjat", skriver den sociala nätverkssajten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?