1 av 4
- Foto: Privat
När familjens bil fick motorstopp mitt i inlandstsunamin bad Jordan samariten som ville rädda honom att hjälpa lillebrodern först.
2 av 4
När familjens bil fick motorstopp mitt i inlandstsunamin bad Jordan samariten som ville rädda honom att hjälpa lillebrodern först. - Foto: AP/ABC/Scanpix
3 av 4
- Foto: AP/ABC/Scanpix
4 av 4
- Foto: AP/ABC/Scanpix

13-åring räddade sin bror i inlandstsunamin - dog

En ung tonårspojke drunkade i den australiska översvämningskatastrofen efter att ha vädjat till räddaren i nöden:– Hjälp min lillebror först!


TOOWOOMBA. Bara minuter innan Jordan Rice, 13, sveptes iväg av vattenmassorna tillsammans med sin mamma hade han chansen att låta sig räddas. Men i stället bad han en hjälpsam samarit att rädda livet på hans lillebror, Blake, 10.

– Rädda min bror, sa Jordan när samariten sträckte ut händerna efter honom.

Trots att Jordan själv inte kunde simma.

- Han var livrädd för vatten, säger pappan John Tyson till Herald Sun.

Födelsedag på bårhus

– Jag kan bara tänka mig vilken skräck han måste ha känt i hela kroppen.

John Tyson skulle under tisdagskvällen ha firat sin 46:e födelsedag. I stället tillbringade han kvällen på bårhuset.

– Han kommer inte få någon fanfar eller nåt sånt. Jag tror inte ens att någon kommer att bära ett svart armband i hans minne. Men han är hjältarnas hjälte. En familjeräddare, säger Tyson.

Långtradarchaufför hjälpte

Jordan, lillebror Blake och mamma Donna var bara minuter bort från huset där de skulle hämta familjens äldsta barn, Chris, när bilen fastnade i en vägkorsning i översvämningsdrabbade Toowoomba i norra Queensland.

Vattnet nådde bara upp till hjulen, men bilen fick ändå motorstopp.

En långtradarchaufför försökte rädda familjen genom att dra upp bilen, men repet han spänt fast personbilen med brast.

– Jordan sveptes iväg, säger John Tyson till Herald Sun.

– Så fort han försvunnit släppte Donna taget om bilen, du vet, hon försökte gripa tag i honom. Den lilla stackaren. De drunknade båda två.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.