Fredag 24 Sep
Stockholm

Svenskt våldtäktsgäng sätter skräck i turistparadis

En svensk man misstänks vara ledare för en våldtäktsliga som sätter skräck i turistorten Patong.
1 av 5
En svensk man misstänks vara ledare för en våldtäktsliga som sätter skräck i turistorten Patong. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX
Arayapan Pukbuakhao varnar nu turister i området för våldtäktsgänget.
2 av 5
Arayapan Pukbuakhao varnar nu turister i området för våldtäktsgänget. Foto:
Patong Beach i Phuket är ett populärt turistmål.
3 av 5
Patong Beach i Phuket är ett populärt turistmål. Foto: David Longstreath/AP/SCANPIX
Tusentals svenskar åker dit varje år.
4 av 5
Tusentals svenskar åker dit varje år. Foto: David Longstreath/AP/SCANPIX
5 av 5

En svensk man misstänks vara en av ledarna för en våldtäksliga som sätter skräck i den populära turistorten Patong. Nu går thailändsk polis ut och varnar kvinnor i området.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PATONG. Thailändsk polis går nu ut och varnar kvinnor i det populära området för ett svenskt våldtäktsgäng.

Varningen kommer sedan en 23-årig brittisk kvinna våldtagits under flera timmar. Kvinnan bjöds hem till en fest av en svensk man. När hon kom till platsen väntade svenskens kompisar. 

Medan kvinnan hölls som sexfånge i huset ska en av männen ringt till hennes mamma och krävt pengar - annars skulle de våldta henne igen.

– Hon våldtogs när någon krävde hennes telefonnummer. De skrattade när en i gänget sa till mamman att hennes dotter skulle våldtas om hon inte skickade pengar, berättar en av kvinnans kompisar för Daily Mail.

Den 23-åriga kvinnan befann sig illegalt i landet sedan hennes visum gått ut. Hon gick till sjukhus men bestämde sig sedan för att inte anmäla våldtäkten. I stället åkte hon tillbaka till England.

– Ambassaden ordnade en läkarundersökning men efteråt bestämde hon sig för att det var hopplöst att anmäla händelsen, står det i en rapport från brittiska ambassaden, uppger Daily Mail.

Manar till försiktighet

Thailändsk polis manar nu till försiktighet i området.

– Det är svårt att förhindra denna typ av situationer. Turister litar för mycket på främlingar när de är här, i stället bör de vara försiktiga, säger polisen Arayapan Pukbuakhao till Phuket Gazzette.

Den är fortfarande oklart hur många våldtäkter som den svenska ligan ligger bakom. Sedan november har tre gängvåldtäkter rapporterats. Men mörkertalet antas vara stort.

Polisen satt in specialgrupp

För att stävja den grova brottsligheten har thailändsk polis inlett ett arbete med att starta en specialgrupp, som bara arbetar med att utreda våldtäkter.

Polisen i Patong har begärt att få hjälp av engelsktalande, kvinnliga poliser med erfarenhet av sexuella övergrepp. Men det tar tid.

– Vi har svårt att hitta kvinnliga poliser, i synnerhet för att utreda sexbrott, säger Arayapan Pukbuakhao och fortsätter:

– Vi har poliskvinnor i Phuket, men ingen av dem är utredare. Nu väntar vi på att några ska förflyttas från Bangkok.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela