Sarah Palin torskar mot...
Sarah Palin torskar mot... - Foto: Brian E. Chilson/AP/Scanpix

Palin dippar i opinionen

Republikanen Sarah Palin möter motgångar efter uttalande om Tucsonmassakern.


WASHINGTON. Republikanernas troliga presidentkandidat i 2012 års val, Sarah Palin, slår på nytt mot golvet i en färsk förtroendemätning som publicerats i USA Today.

Hennes popularitet landar på 38 procent. Bland 53 procent av de tillfrågade väljarna inger Palin lågt förtroende. Ett nytt bottennapp för Tea Party-rörelsens frontfigur, skriver Politico.

Opinionsmätningen, som genomförts av Gallupinstitutet, kommer samma dag som en mätning från Public Policy Polling (PPP) som visar att Sarah Palin ligger efter president Barack Obama med 17 procent när väljarna tillfrågas om vem de skulle rösta på om det vore presidentval i dag.

Så långt efter Obama har Palin inte legat sedan mars 2009.

Men trots liberala kommentatorers och Tucsonsheriffen Clarence Dupniks försök att belasta Sarah Palins våldsamma retorik för massakern i Arizona, som tog livet av sex personer och skadade bland annat den demokratiska kongressledamoten Gabrielle Giffords, tycker inte väljarna att hon bär något ansvar för våldsdådet.

64 procent av väljarna i en separat mätning från PPP visar att 64 procent av de tillfrågade menar att Palin inte är ansvarig för skjutningarna, uppger Politico.

Däremot har hennes videosvar förra veckan där hon kritiserar media för att bedriva blodsförtal mot henne inte väckt väljarnas gillande.

40 procent menar att videon är "olämplig" i jämförelse med bara 27 procent som säger att den är "lämplig". 33 procent känner inte till videon.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!