1 av 2
- Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Susan Walsh/AP/Scanpix

Obama kräver att Mubarak packar väskorna redan nu

President Barack Obama tar bladet från mun och kräver för första gången att Hosni Mubarak lämnar makten i Egypten med det samma.


WASHINGTON. USA:s president Barack Obama gjorde sent på tisdagen sitt hittills skarpaste uttalande om läget i Egypten och pekar på behovet av regimförändring och att Hosni Mubarak lämnar makten.

– Vi har talat om behovet av förändring. Efter hans tal i kväll pratade jag direkt med president Mubarak. Han inser att status quo är ohållbart och att det måste äga rum en förändring.

– Det är inte något annat lands roll att bestämma vilka ledare Egypten ska ha. Bara det egyptiska folket kan göra det. Vad som är uppenbart och vad jag sagt till president Mubarak är min uppfattning att en ordnad övergång måste vara meningsfull, att den måste vara fredlig och att den måste börja nu.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.