1 av 3
- Foto: FLA
2 av 3
- Foto: FLA
3 av 3
- Foto: FLA

Matterrorister kidnappade Ronald McDonald i Finland

En grupp som kallar sig Matens befrielsearmé har tagit på sig ansvaret för att ha kidnappat McDonaldskedjans maskot - Ronald McDonald. De hotar nu att avrätta clownen om de inte får igenom sina krav. SE VIDEO!


Burgarterroristernas krav - svara på följande frågor:

De här frågorna vill Matens befrieslearmé ha svar på innan 18:30 fredagen den 11 februari om inte Ronald McDonald ska bli kallblodigt avrättad.

1: Varför är ni inte öppna om tillverkningsprocessen, råvarorna och tillsatserna ni använder i era produkter? Vad är ni rädda för?

2: Hur många ton oåteranvänt producerar ni varje år? Varför publicerar ni inte den siffran?

3: Jobbar ni med oetiska aktörer? Såsom illegala invandrare? Varför?

4: Varför tar ni inte ansvar för kulinariska konsekvenser? Varför försöker ni inte motverka fetma, diabetes och deras följdsjukdomar?

5: Varför använder ni inte bara etiskt producerat kött? Tycker ni inte att det bör vara ett mål för alla att bara servera kött från djur som haft ett gott, rent och drogfritt liv? Varför är inte det ert mål?

6: Menar ni att ert enda mål är att maximera ägarnas vinst? Vad tror ni skulle hända om ni började producera kvalitet för era konsumenter?

7: Ni är en stor och global aktör som når en avsevärd del av jordens befolkning. Varför använder ni er makt för att kortsiktigt maximera vinst och inte skapa en bättre värld?

HELSINGFORS. Gruppen Matens befrielsearmé har släppt en video där de tar på sig ansvaret för "kidnappningen" av en staty av Ronald McDonald.

Nu hotar de maskerade "terroristerna" att "avrätta" den hamburgerglade clownen om inte deras krav tillmötesgås.

Kraven? Att världens största restaurangkedja besvarar en rad frågor om dess samhällsansvar och om hur man producerar maten.

– Vi älskar burgare, pommes frites och McDonalds. Men vi kan inte längre i tysthet se på när maten vi älskar förstörs och förnedras på grund av girighet och likgiltighet, säger en av matterroristerna på finska.

Matens befrielsearmé vill bland annat att McDonalds tar ett större globalt ansvar, slutar anställa illegala invandrare och redogör för hur maten tillverkas.

– Vad har ni att dölja? undrar de burgartokiga finländarna.

Sammanlagt vill man att världens största matkoncern besvarar sju frågor - se faktaruta.

Enligt kidnapparna kommer statyn, som fördes bort från en restaurang i Helsingfors den 31 januari av två män som var utklädda till restauratörer, att avrättas fredagen den 11 febrauari om McDonalds inte svarat på gruppens frågor.

– Ha en bra dag, avslutar den sinistre kidnapparen.

Se videon med matterroristernas krav här nedan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!